KPSS 2020 Güncel Bilgiler – 350 Adet Soru – Cevap

KPSS 2020 Güncel Bilgiler – 350 Adet Soru – Cevap, KPSS Güncel Bilgilerde Çıkacak Sorular, Son güncel gelişen olaylar ve KPSS’de çıkabilecek gelişmeler.

350 Adet KPSS Güncel Bilgi (2020 KPSS)

  1. Aziz Sancar bursunu almaya hak kazanan ilk Türk bilim insanımız kimdir?

Cevap: NAZLI DEĞER

2. 2021 Expo nerede düzenlenecektir?

Cevap: HATAY

3. BRETİX kararı ile Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılan ülke hangisidir?

Cevap: İNGİLTERE

4. 1982 Anayasası 2017 yılı değişikliği ile Hakimler ve Savcılar Kurulu kaç üyeden oluşur?

Cevap: 13

5. 2018 FIFA Dünya Kupası hangi ülkede düzenlenmektedir?

Cevap: RUSYA

6. Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli hangisidir?

Cevap: OVİT TÜNELİ

7. Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) ‘nu yöneten komutan kimdir?

Cevap: İSMAİL METİN TEMEL

8. Afrin Operasyonu (Zeytin Dalı Harekatı) ‘nun ilk şehidi kimdir?

Cevap: MUSA ÖZALKAN

9. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk şehidi kimdir?

Cevap: BÜLENT AYDIN

10. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk şehidi BÜLENT AYDIN’ın ismi hangi hava limanına verilmiştir?

Cevap: IĞDIR

11: Hangi ülke G8 üyeliğinden çıkarıldı?

Cevap: RUSYA

12. Dünyada ilk dea, elektrikli ve tamamen yerli ilk halk otobüsü ”ELBÜS” hangi şehrimizdedir?

Cevap: ELAZIĞ

13. Türk Dil Kurumu (DK) ‘nun doğalgaz için kullandığı kelime hangisidir?

Cevap: YER GAZI

14. Türkiye’de ilk sualtı müzesini açan il hangisidir?

Cevap: ANTALYA

15. Türk Dil Kurumu (TDK) ‘nun petrol için kullandığı kelime hangisidir?

Cevap: YER YAĞI

16. Türkiye’nin ilk uçak fabrikası hangi ilimizde açılmıştır?

Cevap: KAYSERİ

17. Nisan 2018’de Brezilya’da düzenlenen şampiyonada yüzme dalında dünya şampiyonu olan 14 yaşındaki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu kimdir?

Cevap: SÜMEYYE BOYACI

18. Mart 2018’de sonsuz menzilli füze ürettiğini açıklayan ülke hangisidir?

Cevap: RUSYA

19. 2018 Kış Olimpiyatları nerede düzenlenmektedir?

Cevap: GÜNEY KORE

20. 2018 yılında WhatsApp uygulamasna rakip olması düşünülen yerli üretim mesajlaşma uygulamasının adı nedir?

Cevap: PTT MESSENGER

21. 2018 yılında yaşamını yitiren bilim adamı Stephen Hawking’in en ünlü eseri hangisidir?

Cevap: ZAMANIN KISA TARİHİ

22. 1982 Anayasası’na göre Seçme ve Seçilme yaşı kaçtır?

Cevap: 18

23.  2017’de SOPHIA adlı robota vatandaşlık veren ülke hangisidir?

Cevap: SUDİ ARABİSTAN

24. Dünya atletizm şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden sporculardan erkekler 200 metrede dünya şampiyonu olan sporcumuz kimdir?

Cevap: RAMİL GULIYEV

25. Temmuz 2017’de 22. Dünya Petrol Kongresi nerede düzenlenmiştir?

Cevap: TÜRKİYE

26. 2018 yılında Güney Kore’de düzenlenen kış olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcumuz kimdir?

Cevap: FATİH ARDA İPÇİOĞLU

27. Adı, Ömer Halis Demir olarak değiştirilen üniversite hangi ilimizdedir?

Cevap: NİĞDE

28. 2018 yılında Türkiye’nin Çan Çiçekleri Projesi kapsamında Erzurum ilinde yeni bir endemik bitki türü bulundu. Bu bitkinin adı nedir?

Cevap: MORGEVEN

29. 2018’de kayıtlara geçen ABD başkanı ile Kuzey KORE liderinin ilk görüşmesi olan TRUMP-KIM zirvesi nerede yapıldı?

Cevap: SINGAPUR

30. 2011’de göreve başladığından beri ilk yurt dışı gezisini yapan Kuzey Kore lideri Kim Jang ilk hangi ülkeye gitmiştir?

Cevap: ÇİN

31. Ocak 2018’de ilk Türk ekonomi senatörü ünvanı alan TARIMKON başkanı kimdir?

Cevap: HAKAN YÜKSEL

32. 8m tarafından onaylanan uluslararası Teknoloji Bankası nerede kurulacaktır?

Cevap: TÜRKİYE

33. 2018 yılı İslam İbirliği  Teşkilatı Genç Girişimcilik Fuarı nerede düzenlenecektir?

Cevap: Türkiye

34. Dünyanın en büyük su altı peri bacaları hangi gölde keşfedilmiştir?

Cevap: VAN GÖLÜ

35. 2019 yılı Türkiye’de ne yılı olarak kutlanacaktır?

Cevap: FUAT SEZGİN

36. 2020 Olimpiyat Oyunları nerede düzenlenecektir?

Cevap: JAPONYA

37. 2020’de gözlemevi hangi ilimizde açılacaktır?

Cevap: ERZURUM

38. 2018 yılını Türkiye turizm yılı ilan eden ülke hangisidir?

Cevap: ÇİN

39. Dünyanın Nazar Boncuğu olarak adlandırılan ve 2018 yılında kurulduğu söylenen Meke Gölü hangi ilimizdedir?

Cevap: KONYA

40. Türkiye’de toplam kaç il-ilçe vardır?

Cevap: 82-957

41. 15 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun mağarası olan Pınargözü mağarası hangi ilimizdedir?

Cevap: ISPARTA

42. Çocuk ve kadınlara ihmal, istismar ve taciz durumlarında ihbar hattı kaçtır?

Cevap: 183

43. Orman yangını ihbar hattı kaçtır?

Cevap: 177

44. 2020 Olimpiyat Oyunlarında sporculara verilecek madalyaları üretmek için Japonya’nın geri dönüşümde kullanacağı malzeme hangisidir?

Cevap: CEP TELEFONU

45. 2018 yılından itibaren hangi ülkede kadınlara zorunlu askerlik hizmeti getirilmiştir?

Cevap: İSVEÇ

46. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti hangisidir?

Cevap: KASTAMONU

47. Hacettepe Üniversitesi’nin ürettiği ilk yerli elektrikli otomobil olan aracın ismi nedir?

Cevap: EVTS1

48. Artvin-Rize-Ardahan güzergahı yapımı tamamlanan Türkiye’nin çift tüplü tüneli hangisidir?

Cevap: CANKURTARAN TÜNELİ

49. Erzincan Üniversitesi’nin ismi ne olarak değiştirilmiştir?

Cevap: ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

50. Türkiye’nin ilk kadın bakanı olup 2017’de hayatını kaybeden kişi kimdir?

Cevap: TÜRKAN AKYOL

51. Denize dolgu olarak yapılacak ikinci havalimanı hangisidir?

Cevap: RİZE-ARTVİN

52. 2017 yılı birinci ve ikinci dönem Avrupa Birliği Dönem başkanları sırası ile nelerdir?

Cevap: MALTA-İNGİLTERE

53. Mersin Anamur’dan KKTC’ye içme suyu götürülmesini sağlayan ”Asrın Projesi” olarak adlandırılan baraj hangisidir?

Cevap: ALAKÖPRÜ BARAJI

54. Akıncı hava üssünün yeni adı nedir?

Cevap: MÜRDET HAVA ÜSSÜ

55. Üzerinde hiçbir ülkenin yer almadığı tek kıta hangisidir?

Cevap: ANTARKTİKA KITASI

56.  2016-2019 yılları arasında İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını hangi ülke yapmıştır?

Cevap: TÜRKİYE

57. İstanbul’daki 3. köprünün adı nedir?

Cevap: YAVUZ SULTAN SELİM

58. 2016 Kasım ayında Dünyaca ünlü Balmumu heykeli müzesi markası Madame Tussauds’nun 21. merkezini hangi şehirde açmıştır?

Cevap: İSTANBUL

59. Dünya’da kalorifer sisteminin ilk kullanıldığı saray hangisidir?

Cevap: İSHAK PAŞA SARAYI

60. ABD Merkez Bankası (FED)’nın Ocak 2018’de seçilen yeni başkanı kimdir?

Cevap: JEROME POWELL

Güncel Bilgilerin Devamını Aşağıdaki PDF Dosyasında Bulabilirsiniz!

350 Adet KPSS Güncel Bilgi Soru Cevap PDF Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız.

Sinavbu.com sitesinde KPSS’ye dair tüm ders notları ve yardımcı kaynaklar yer almaktadır. Siz de aklınıza gelen güncel bilgileri yorum kısmına belirterek sınava girecek arkadaşlarımıza destek sağlayabilirsiniz.

 

Paylaşarak Destek Ol!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*